Vår historia

hultmansholme bild

På Hultmans Holme i Göteborg startade Ragnar Bergstedt 1914 en ”Glasaffär en gros”, som handelsbolag, för att 1916 bli Aktiebolag. Sortimentet bestod av blåst fönster- och buteljglas, vilket distribuerades i huvudsak med handkärra, till kunderna i Göteborg
På den tiden hörde Hultmans Holme inte till de finare stadsdelarna, i kvarteret fanns även illegala bordeller. Det var inte ovanligt att handlarna i de olika affärerna hade ett basebollträ under disken för att kunna jaga iväg diverse skumma element.

Vid årskiftet -87/-88 var lokalerna vid Hultmans Holme urvuxna och det var dags att flytta till nya och modernare lokaler på von Utfallsgatan 21 i Sävenäs. Under 14 år fanns RB Glas & Plast på denna adress.

I december 2001 var det flyttdags igen. Denna gång dock ”bara” tvärs över gatan, till von Utfallsgatan 28. Nu har vi ännu en gång växt ur lokalerna och flyttar till moderna ändamålsenliga lokaler i Partille.

Förutom den moderna maskinparken och kunniga medarbetare ger ett brett lagersortiment RB Glas & Plast bra förutsättningar för att kunna ge sina kunder den fina service de har rätt att kräva.

Sedan december 2012 har RB Glas & Plast fått nya ägare i familjen Wollenius tillsammans med Ola Anvegård.